У Литві назвала заяву Білорусі про нібито зірвану атаку дронів дезінформаційною атакою

У Литві назвала заяву Білорусі про нібито зірвану атаку дронів дезінформаційною атакою

У Білорусі заявили про нібито зірвану атаку безпілотників з території Литви на Мінськ. У Вільнюсі назвали це дезінформаційною атакою.

Про це повідомляє LRT. 

За словами представника відділу стратегічних комунікацій литовської армії майора Гінтаутаса Чюніса, таке повідомлення Мінська про нібито зірвану ними дронову атаку з території його країни є дезінформацією, і вона "викликає лише посмішку".

Це нісенітниця, я не можу знайти іншого слова, - додав Чюніс. 

Водночас слова Мінська також заперечує представниця комунікаційної служби командувача армії Живіле Діджгалвієне. 

Ворожа інформаційна діяльність характеризується дезінформацією та неправдивими звинуваченнями. Литовська армія не вживала і не вживає жодних ворожих дій проти інших країн, - заявила вона. 

Також ситуацію прокоментував очільник Литовського національного центру кризового реагування Вільмантас Віткаускас, зауваживши, що інформація від білоруських служб про нібито угруповання в Литві й Польщі, які прагнуть зашкодити Мінську, не нова. 

Такі наративи лунають вже довгий час і вони ставали особливо активними під час оборонних навчань НАТО у державах Балтії, і Лукашенко виходив з подібними заявами на початку березня… Такі заяви білоруського КДБ можна оцінювати як триваючу ворожу провокацію та інформаційну атаку проти Литви, що не має нічого спільного з реальністю. Можна вважати, що вони також розраховані на внутрішню аудиторію країни, оскільки зараз відбуваються "народні збори, - додав Віткаускас. 

Нагадаємо, Дуда і Туск обговорять розміщення ядерної зброї у Польщі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі
Російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
Loading...
Load next