У Німеччині заявили про російські кібератаки на депутатів партії Шольца

У Німеччині заявили про російські кібератаки на депутатів партії Шольца

У міністерстві внутрішніх справ Німеччини заявили, що мають чіткі докази того, що Росія стояла за кібератаками на посадовців Соціал-демократичної партії канцлера Олафа Шольца.

Про це повідомляє Bloomberg.

Ми найрішучішим чином засуджуємо кібератаки російського режиму. Ці атаки спрямовані не лише проти окремих партій, політиків чи окремих осіб, а й на те, щоб зруйнувати довіру до наших політиків, - заявила міністр внутрішніх справ Німеччнини Ненсі Фезер.

Вона зазначила, що об'єктами російських кібератак стали компанії в логістичному, оборонному, аерокосмічному та ІТ-секторах, а також фонди та асоціації. За її словами, постраждали також Україна та інші європейські країни.

За інформацією міністерки, атаки були здійснені групою під назвою APT28, також відомою як Fancy Bear і підконтрольною російській військовій розвідці ГРУ. Фезер підкреслила, що APT28 використовувала "раніше невідому критичну вразливість в Microsoft Outlook".

В уряді заявили, що російські кібератаки та шпигунство в Німеччині явно посилилися після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як повідомив речник німецького зовнішньополітичного відомства, Німеччина викликала посла Росії в Берліні. Наразі презставники МЗС розглядають подальші заходи.

Нагадаємо, Росіяни можуть захопити країни Балтії за тиждень

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі двоє військових підірвалися на міні На Донбасі двоє військових підірвалися на міні
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Loading...
Load next