У ЄС цьогоріч фіксують вдвічі більше кібератак

У ЄС цьогоріч фіксують вдвічі більше кібератак

Кількість хакерських атак, чимало з яких підтримуються Росією, в Європейському Союзі подвоїлася за останні місяці 2024 року, і вони, зокрема, націлені на сервіси, пов'язані з виборами.

Про це повідомляє АР голова Агентства Європейського Союзу з кібербезпеки (ENISA) Юхан Лепассаар.

За його словами, кількість атак з геополітичними мотивами неухильно зростає з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

Лепассаар також повідомив, що останніми місяцями хакери атакують сайти і структури, пов'язані з майбутніми виборами до Європарламенту, які мають відбутися 6-9 червня. Вибори, які також мають відбутися в США, Великій Британії та багатьох інших країнах, змусили служби безпеки посилити контроль за можливим втручанням.

В ENISA розповіли, що основною метою атак є спричинення дезорганізації, і в агентстві констатували подвоєння атак із четвертого кварталу 2023 року до першого кварталу 2024 року. Лепассаар зазначив, що методи атак - хоча і не завжди успішні - часто спочатку випробовувалися в Україні, а потім поширювалися на країни ЄС.

Це частина російської агресивної війни, яку вони ведуть фізично в Україні, але також і в цифровій формі по всій Європі, - каже він.

Експерти попереджають, що штучний інтелект також використовується для впливу на західних виборців за допомогою оманливої інформації, в тому числі через створення діпфейків - зображення, відео- та аудіокліпи, які мало відрізняються від реальних і використовуються для дезінформації. Про небезпеку використання нових технологій для маніпуляції інформацією нещодавно попереджала і директорка Національної розвідки США Авріл Гейнс.

У річному звіті за 2023 рік ENISA також відзначило сплеск хакерських атак з використанням програм-вимагачів, які намагаються зламати сайти громадських організацій.

Нагадаємо, У Мінстратегпромі підтвердили, що Україна вже била по території рф ракетами Storm Shadow

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі двоє військових підірвалися на міні На Донбасі двоє військових підірвалися на міні
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Loading...
Load next