Китай проводить масштабні військові навчання

Китай проводить масштабні військові навчання

Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) у четвер розпочала масштабні дводенні військові навчання навколо Тайваню, щоб покарати «сепаратистські сили незалежності Тайваню».

Про це повідомляє Міноборони КНР.

Навчаннями, які мають назву «Спільний меч-2024A» (Joint Sword-2024A), керує командування Східного військового округу НВАК, у зоні відповідальності якого Тайванська протока і Тайвань із островами навколо нього.

Маневри мають комплексний характер із залученням до їх проведення сухопутних військ, ВМС, авіації та ракетних сил військового округу, але про кількість військових, бойової техніки та інші деталі не повідомляється.

Китайські військові тренуються в проведенні спільних операцій у Тайванській протоці, на північ, південь і схід від Тайваню та навколо кількох островів поряд, що перебувають під його контролем. Вони зосереджені на відпрацюванні спільних патрулювань бойових кораблів та авіації, спільному встановленні контролю над морськими районами та «завданні ударів по ключових цілях».

Навчання є суворим покаранням за сепаратистські акти сил «незалежності Тайваню» та суворим застереженням від втручання і провокацій з боку зовнішніх сил, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Формував "групи підтримки" для прориву російських ДРГ: СБУ викрила агента фсб

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next