У Литві створять піхотну дивізію

У Литві створять піхотну дивізію

Уряд Литви затвердив зміни в структурі армії, мета яких – створити піхотну дивізію з танковим батальйоном, а також збільшити кількість призовників.

Про це повідомляє Delfi.

Кабмін схвалив законопроєкт, що покликаний розбудовувати піхотну дивізію армії шляхом створення нових та посилення наявних військових частин. Згідно з поправками, з 2027 року в армії мають реорганізувати Гусарський батальйон імені короля Міндаугаса бригади "Залізний вовк" у Танковий батальйон імені короля Міндаугаса.

Влада планує створити нові підрозділи – Службу портової та берегової оборони Військово-морських сил та Управління кібернетичної оборони.

Крім того, пропонують створити нову військову частину – артилерійський полк, тоді як наявні частини – Інженерний батальйон імені полковника Юозаса Віткуса й Батальйон повітряної оборони Військово-повітряних сил – планують переформувати в полки.

Ці зміни вимагають придбати додаткове озброєння, техніку, боєприпаси та інфраструктуру, на що до 2034 року буде потрібно приблизно 2,3 млрд євро, а після 2034 року – ще приблизно 2 млрд євро. Крім того, поправки до закону передбачають збільшення кількості призовників на обов'язкову військову службу: щорічно призиватимуть від 4240 до 7040 осіб.

Нагадаємо, Польща посилила охорону головного хаба для військової допомоги Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
Loading...
Load next