На Хмельниччині суд звільнив 50 засуджених для служби у війську

На Хмельниччині суд звільнив 50 засуджених для служби у війську

22 травня Хмельницький міськрайонний суд задовольнив усі 50 клопотань про умовно-дострокове звільнення засуджених від відбування покарання для проходження військової служби, які надійшли від Райківецької виправної колонії (№78).

Про це повідомила пресслужба суду.

Розгляд відбувався у відкритих судових засіданнях в режимі відеоконференцій, під час яких судді мали змогу поспілкуватися із засудженими.

Суд встановив обставини написання цих заяв і те, що вони є добровільними. Як розповідали окремі із чоловіків, вони виявляли бажання служити й обороняти країну ще під час розгляду їхніх справ у судах, однак на той час законодавством така можливість ще не була передбачена. Разом із тим, зі слів засуджених у виправній колонії залишається велика кількість осіб, які звільнятися умовно-достроково в такий спосіб не бажають, – ідеться у повідомленні суду.

Зазначається, що переважна кількість добровольців – молоді чоловіки, здебільшого засуджені за крадіжки. Під час судових засідань вони заявили, що не мають спеціальних навичок для проходження військової служби, але висловили впевненість, що зможуть їх опанувати досить швидко.

Багато засуджених  під час відео конференцій вказали на те, що через війну загинули їхні рідні та близькі, у тому числі ті, хто брав участь в обороні України, що служить для них додатковою мотивацією, – поінформували у суді.

Не пізніше ніж через 24 години після набрання ухвалами законної сили представники Національної гвардії мають доставити умовно-достроково звільнених до Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для укладання контракту та проходження військової служби у визначеній для них військовій частині.

Крім того, суд встановлює над чоловіками адміністративний нагляд терміном на 1 рік, але не довше ніж до їх звільнення з військової служби. Такий нагляд здійснюватимуть командири військової частини, при яких ті проходитимуть військову службу за контрактом.

Серед обмежень – заборона перебувати поза межами місця дислокації військової частини та виїжджати в особистих справах без дозволу командира.

Нагадаємо, Польща посилила охорону головного хаба для військової допомоги Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next