Столтенберг закликав НАТО дозволити Україні бити західною зброєю по військових цілях у Росії

Столтенберг закликав НАТО дозволити Україні бити західною зброєю по військових цілях у Росії

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, закликав країни-члени Альянсу зняти заборону для України атакувати переданою зброєю військові цілі в Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю The Economist. 

Настав час для союзників розглянути питання про те, чи варто їм зняти деякі обмеження, які вони наклали на використання зброї, яку вони надали Україні. Особливо зараз, коли значна частина бойових дій відбувається в Харкові, недалеко від кордону, відмова Україні в можливості використовувати цю зброю проти законних військових цілей на російській території дуже ускладнює для неї захист, - сказав Столтенберг. 

Генсек НАТО наголосив, що Україна має право на захист, який включає також удари по цілях на російській території. Водночас він заявив, що визнає ризик ескалації, втім, вважає, що постачання зброї та військові дії - це різні речі. На його думку, основним завданням є  "не допустити перетворення цієї війни на повноцінну війну між Росією і НАТО в Європі". 

Ми проводимо навчання, ми надаємо зброю, боєприпаси Україні, але ми не будемо брати безпосередньої участі з території НАТО в бойових діях над Україною або в Україні. Це зовсім інша річ, - наголосив він. 

Нагадаємо, Кабмін виключив канабіс із переліку особливо небезпечних речовин

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next