Понад 600 ув'язнених приєдналися до ЗСУ: служитимуть у штурмових загонах

Понад 600 ув'язнених приєдналися до ЗСУ: служитимуть у штурмових загонах

Вже 613 в’язнів вийшли з місць несвободи і приєдналися до лав Збройних сил України.

Про це міністр юстиції Денис Малюська повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Вже 613 в’язнів вийшли і приєдналися до лав Збройних сил, проходять відповідну підготовку, - сказав Малюська.

Він зазначив, що ці колишні ув’язнені служитимуть у штурмових підрозділах.

Це будуть підрозділи, які поки що складаються виключно з осіб, які відбували покарання. Тобто це монолітні підрозділи без змішування з іншими військовослужбовцями. Тут я не зовсім упевнений, що це найкраща опція, але, знову ж таки, - військовим видніше. Ми поки що не дійшли до ведення безпосередньо бойових дій цими підрозділами, іде підготовка. Можливо, ситуація зміниться пізніше. І вибір щодо змішування чи не змішування буде зроблений на іншу користь. Але поки що це окремі підрозділи, поки що це штурмові підрозділи, - пояснив міністр юстиції.

Водночас він зауважив, що «немає гарантії чи певності, що це буде збережено, тому що, знову ж таки, військове командування дивиться на досвід, дивиться, як воно зараз починає працювати».

Також Малюська наголосив, що Міністерство юстиції контролює і слідкує за тим, щоб усі вимоги законодавства були дотримані щодо таких категорій осіб. «Щоб потім ті, хто ще не визначився, чи доєднається до лав Збройних сил, чи ні, чи які ще спостерігають за першою хвилею мобілізованих, щоб вони також переконалися, що це правильна практика, що з колишніми в’язнями поводяться належно, що їх тренують, їх забезпечують відповідно до стандартів, і потім так само доєдналися до лав Збройних сил», - сказав він.

Це наш ключовий інтерес, - підкреслив міністр юстиції.

Нагадаємо, Польща закупить у США ракети для F-16

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next