У тимчасово окупованому Криму з 2014 року зафіксовано щонайменше 28 випадків переслідувань неповнолітніх

У тимчасово окупованому Криму з 2014 року зафіксовано щонайменше 28 випадків переслідувань неповнолітніх

У тимчасово окупованому Криму з 2014 року зафіксовано щонайменше 28 випадків переслідувань неповнолітніх. 

Про це інформує Кримськотатарський Ресурсний центр. 

За даними Кримськотатарського Ресурсного Центру, за період окупації Криму нами було зафіксовано щонайменше 28 випадків переслідування неповнолітніх, - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що підлітків переслідують в адміністративному порядку і застосовують такі види покарань, як штрафування батьків або декілька діб арешту самим неповнолітнім (є також випадок, коли підлітків засудили до позбавлення волі на декілька років з відбуванням покарання у колонії). 

У КРЦ повідомляють, що кількість переслідуваних окупантами дітей може бути більшою. Так само, як і досі невідомою є точна кількість дорослих, які перебувають у російському полоні. 

Правозахисники вважають переслідування підлітків незаконними, політично вмотивованими та злочинними. Ця політика окупантів спрямована на залякування дітей з метою подавити будь-які спроби висловити власну думку та висловити протест, а також схилити їх на свій бік. Такі випадки позначаться на дитячій психіці, залишаться у пам’яті на довгий час та вплинуть на подальше життя дітей, підкреслили в КРЦ. 

Нагадаємо, Чеська поліція затримала чотирьох осіб, які напали на українських волонтерів у Празі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія незаконно утримує в тюрмах дев’ять громадянських журналістів з Криму — МЗС Росія незаконно утримує в тюрмах дев’ять громадянських журналістів з Криму — МЗС
Російська Федерація незаконно утримує 9 громадянських журналістів з окупованого Криму у своїх тюрмах, ще один перебуває під домашнім арештом. Цим самим Росія знищила незалежну журналістику на окупованому Кримському півострові.
Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони
Російські військовослужбовці здійснили згортання пускових і радіолокаційних установок і здійснили марш в нові позиційні райони в окупованому Криму.
Loading...
Load next