Польща заарештувала 18 осіб, звинувачених у планах ворожих дій на користь рф і білорусі

Польща заарештувала 18 осіб, звинувачених у планах ворожих дій на користь рф і білорусі

У Польщі від грудня заарештували 18 осіб за звинуваченнями у веденні ворожої діяльності або плануванні диверсій від імені Росії та Білорусі, включаючи плани вбивства президента України Володимира Зеленського.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Польщі Томаш Семоняк, повідомляє AP.

Десять заарештованих з грудня брали безпосередню участь у плануванні різних форм саботажу по всій Польщі, заявив Семоняк.

Польська влада пов'язує деякі нещодавні підпали або спроби підпалів з діяльністю російських агентів. Згідно з повідомленнями Агентства внутрішньої безпеки, серед заарештованих за останні місяці є громадяни Польщі, Білорусі та України.

У квітні був заарештований поляк за звинуваченням у тому, що він був готовий шпигувати на користь російської військової розвідки в рамках передбачуваної змови з метою вбивства Зеленського, повідомила польська прокуратура.

Чоловік нібито шукав контакту з росіянами, які беруть безпосередню участь у війні в Україні, і повинен був передати детальну інформацію про стратегічний аеропорт Жешув-Ясьонка на південному сході Польщі, недалеко від кордону з Україною.

Семоняк заявив, що акти саботажу, очевидно, були частиною ширшого плану, який також включає кібератаки, підштовхування мігрантів у Білорусі до перетину кордону з Польщею та загрозу безпеці країни.

Ми не сумніваємося, що на замовлення іноземної держави, Росії, діють люди, які готові загрожувати життю, здоров'ю та майну польських громадян, – сказав Семоняк.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 73

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.
Loading...
Load next