Важливо не дати можливості росії зірвати Саміт миру - Зеленський

Важливо не дати можливості росії зірвати Саміт миру - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський наголосив на важливості не дати можливості Росії зірвати інавгураційний Саміт миру.

Про це він заявив у Парижі під час спільної пресконференції з Президентом Франції Еммануелем Макроном.

Важливо не дати можливості Росії зірвати наш саміт, будувати альтернативні майданчики шляху до миру, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що на саміті важливо показати, що весь світ підтримує закінчення війни.

Весь світ хоче цього і максимально допомагає Україні наблизити справедливий мир. Не на годину, місяць, рік, а бажано назавжди. Також бажано, щоб ті лідери, які мають великий політичний вплив, допомагали із залученням тих лідерів, які досі балансують між Україною та Росією, – сказав глава Української держави.

Говорячи про учасників саміту, він зазначив, що у Швейцарії буде представлення на найвищому рівні країн Латинської Америки, Африки, багатьох країн Глобального Півдня. Загалом в інавгураційному саміті планують узяти участь понад сто країн.

Окремо Зеленський висловився стосовно позиції Індії.

Щодо Індії, то вона завжди підтримувала і підтримує територіальний суверенітет України. Індія підтримає саміт, і вона завжди засуджувала агресію Росії, - сказав він.

Президент нагадав, що учасники інавгураційного Саміту миру обговорять три кроки: продовольча безпека, ядерна безпека і повернення полонених та дітей.

Впевнений, ці пункти не розділяють нас. Цивілізовані країни ці три пункти просто підтримують. Є більш складні пункти, вони попереду. Але з чогось треба починати, – зауважив Зеленський.

Відповідаючи на запитання журналіста, на які поступки Росії може піти Україна для завершення війни, він сказав: 

Коли ви кажете про справедливість, то це не про поступки, а домовленості, це не про ультиматум, це - про повагу. Поваги у нас до Росії, до вбивць немає. Слову Путіна довіряти не можна. У цих стінах у нас була Нормандська зустріч (2019 року), і всі тоді хотіли, щоб це закінчилося. Хотіли завершити війну. Окрім однієї людини, яка показала, що її слова порожні. Вона не бачить завершення війни, вона її тільки розгорнула. Замість завершення - розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, що спричинило тисячі загиблих. Просто йому пробачити? Тому мені здається, що треба дивитися виключно на Статут ООН, виключно на закони.

Нагадаємо, Латвія збільшила квоту для реабілітації українських військових до 200 пацієнтів на рік

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Обшуки в окупованому Криму: російські силовики затримали п’ять кримських татар (фото) Обшуки в окупованому Криму: російські силовики затримали п’ять кримських татар (фото)
В окупованому Криму російські силовики провели обшуки в п’яти будинках кримськотатарських активістів та затримали п'ять осіб. Серед них був й багатодітний батько.
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових
13 лютого бойовики шість разів порушили "тишу" на Донбасі.
Loading...
Load next