США запускають у Польщі ініціативу з протидії дезінформації в Україні

США запускають у Польщі ініціативу з протидії дезінформації в Україні

Центр глобальної взаємодії Державного департаменту США, відповідальний за розвінчування дезінформації, оголосив про запуск із Польщею ініціативи, покликаної допомогти Україні протистояти російським інформаційним атакам.

Про це йдеться в повідомленні Держдепу.

Спільна ініціатива США та Польщі – Українська комунікаційна група (UCG) – базуватиметься у Варшаві та надаватиме Києву підтримку "в боротьбі з російською агресією в інформаційному просторі".

UCG об'єднає уряди країн-партнерів-однодумців для координації меседжів, сприяння точному інформуванню про повномасштабне вторгнення Росії, посилення голосу України та викриття інформаційних маніпуляцій Кремля, – пояснює зовнішньополітичне відомство США.

У заяві стверджується, що Кремль "постійно використовує брехню і маніпуляції, щоб створити фальшиві приводи для свого невиправданого вторгнення, приховати військові цілі і намагатись підірвати світову солідарність із українським народом".

Нагадаємо, На Закарпатті вантажівка прорвала державний кордон

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Закликала ввести війська РФ в Україну: на Київщині викрили проросійську пропагандистку Закликала ввести війська РФ в Україну: на Київщині викрили проросійську пропагандистку
Служба безпеки України припинила діяльність антиукраїнської пропагандистки, яка закликала до введення військ РФ на територію України.
Loading...
Load next