Сирський: Ворог наступає по всьому фронту, найгарячіше - на Покровському та Курахівському напрямках

Сирський: Ворог наступає по всьому фронту, найгарячіше - на Покровському та Курахівському напрямках

Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що армія РФ активно продовжує наступальні дії по всій лінії фронту, концентруючи основні сили на Покровському та Курахівському напрямках Донецької області.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Противник продовжує ведення активних наступальних дій різної інтенсивності фактично по всьому фронту, основні зусилля зосереджуючи на Покровському та Курахівському напрямках. Тут ворог зосередив найбільшу кількість своїх штурмових підрозділів зі складу восьми ударних бригад. Жорсткі бої на цих напрямках тривають уже декілька місяців, і впродовж цього часу наші воїни мужньо стримують рух ворога вперед, - йдеться в повідомленні.

За словами головнокомандувача ЗСУ, бої продовжуються і в районах Часового Яру, Кліщіївки, Калинівки. Противник намагається захопити ці населені пункти для розширення географії свого просування в напрямку Краматорська та Словʼянська.

Безуспішно ворог штурмує Білогорівку, яка стала красномовним прикладом стійкості українського війська на Луганщині. Противник рветься до Сіверська з двох напрямків, але кожного разу відкочується назад, залишаючи трупи своїх солдатів, - заявив Сирський.

Зазначається, що на Харківському напрямку ворог веде безуспішні дії, намагаючись просунутися вперед, углиб наших бойових порядків, та створити так званий пояс безпеки. У Вовчанську противник загруз, незважаючи на залучені сили та засоби, які постійно поповнює за рахунок підрозділів з інших напрямків. На Запорізькому напрямку агресор здійснює наступальні дії в районах Старомайорського та Роботиного, але фактично без успіху. В районі Кринок бої продовжувалися за утримання плацдарму та контролю островів, без суттєвих змін у стані та положенні сторін.

В цих умовах для нас дуже важливе утримання займаних рубежів та позицій, недопущення прориву оборони, максимальне знищення живої сили та техніки ворога. Нам необхідно добитися переваги над противником, зменшити втрати, а головне - змінити оборонну та наступальну психологію, що буде важливим кроком на шляху до нашої Перемоги, - додав Сирський.

Він зазначив, що зосереджуються зусилля на підвищенні якості проведення занять з підрозділами, що проходять бойове злагодження, під час яких відпрацьовуються питання боротьби з дронами противника та захист від них, пересування на полі бою, користування засобами РЕБ, евакуація поранених та багато інших питань, які актуальні в умовах сучасного бою.

Нагадаємо, Угорщині загрожує виключення з "Бухарестської дев’ятки" ‒ FT

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next