На кордоні з Польщею збудують новий вантажний термінал і пішохідний перехід

На кордоні з Польщею збудують новий вантажний термінал і пішохідний перехід

У пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" на кордоні з Польщею збудують додатковий вантажний термінал та пішохідний перехід. Роботи планують завершити до серпня 2025 року.

Про це повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Наразі агентство завершило передпроєктні роботи з будівництва нової черги прикордонного пункту пропуску "Ягодин – Дорогуськ".

Передпроєктні роботи складалися з виконання техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) та техніко-економічного розрахунку (ТЕР) для пропонованого будівництва додаткового вантажного терміналу та пішохідного переходу на пункті пропуску (ПП), – йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, нова інфраструктура дозволить впровадити вдосконалену систему сучасних контрольних процесів на основі безпаперових технологій та автоматизованого управління рухом, що підвищить пропускну спроможність КПП на 10–15 %.

Завершальний етап процесу – основне будівництво нового вантажного терміналу. Будівництво включає створення нових транспортних та пішохідних маршрутів, а також будівництво необхідних споруд і контрольних точок, – заявили в агентстві.

Роботи планують завершити до кінця серпня 2025 року.

Наразі пункт пропуску "Ягодин – Дорогуськ" обробляє 340 вантажівок, 25 автобусів та 550 автомобілів протягом 12-годинної зміни. Реконструкція вантажного терміналу та пішохідного переходу, а також реорганізація та оптимізація транспортної схеми збільшить пропускну спроможність пункту до 640 вантажівок, 50 автобусів та 1000 автомобілів протягом кожної 12-годинної зміни. Оптимізація транспортної схеми – це влаштування 20 смуг для вантажівок, 12 смуг для автомобілів, 4 смуги для автобусів та пішохідного коридору.

Завдяки цим покращенням пункт пропуску "Ягодин – Дорогуськ" зможе працювати постійно з річним потоком відвідувачів у 3 519 000 людей, 242 000 автомобілів, 331 200 вантажних одиниць та 31 050 автобусів. Це потенційно допоможе суттєво збільшити експорт та економічне відновлення України, – додають у відомстві.

Нагадаємо, 31 із 32 країн - членів НАТО хоче перемогти росіян ‒ Орбан

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина
Віцепрезидент Польщі заявив, що, ймовірно, дамбу на кордоні з Білоруссю доведеться зміцнювати, продовживши її до кордону з Україною.
Часто вдаються до подібних провокацій: білоруські військові відкривали вогонь на кордоні з Польщею Часто вдаються до подібних провокацій: білоруські військові відкривали вогонь на кордоні з Польщею
Мігранти з країн Близького Сходу вже кілька місяців намагаються потрапити до Польщі зі сторони Білорусі.
На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину
На пункті пропуску "Шегині" українські прикордонники затримали 44-річного чоловіка, який в своєму мікроавтобусі перевозив контрабанду - 66 кілограмів бурштину. "Сонячне" каміння чоловік заховав у порожнинах порогів автомобіля.
Loading...
Load next