СБУ ліквідувала нові “схеми для ухилянтів”: серед них затримано рецидивіста

СБУ ліквідувала нові “схеми для ухилянтів”: серед них затримано рецидивіста

Служба безпеки заблокувала ще три схеми ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Про це повідомляє СБУ.

У результаті комплексних заходів у різних регіонах України затримано організаторів оборудок. Серед них – фігурант, який використовував підроблене посвідчення неіснуючого «комітету по боротьбі з корупцією».

За гроші зловмисники пропонували військовозобов’язаним уникнути призову та втекти за кордон в обхід контрольно-пропускних пунктів. Вартість таких «послуг» ділки оцінювали до 12 тис. американських доларів. Сума залежала від терміновості втечі та її способу.

На Одещині затримано трьох ділків, які організували канал втечі ухилянтів до Євросоюзу. Для пошуку клієнтів фігуранти розміщували «рекламу» в соцмережі TikTok.  Потім ховали втікачів у вантажних відсіках фур та перевозили їх до кордону. Там ухилянтам видавали надувний човен для переправлення до сусідньої країни через прикордонну річку.

Ще один «маршрут» пролягав через заздалегідь підготовлені лісові стежки. Після перетину кордону втікачів зустрічав один із організаторів «схеми» і за додаткову плату допомагав їм легалізуватися за межами України.

На Буковині нейтралізовано злочинне угруповання, яке організувало ще один канал нелегальної міграції до ЄС. Лідером групи був рецидивіст, який вже мав судимість за переправлення нелегалів через кордон.

Разом з двома спільниками вони виводили ухилянтів до сусідньої країни через лісові масиви. За даними слідства, один з учасників угруповання використовував підроблене посвідчення громадського «антикорупціонера». Цю підробку він пред’являв на блокпостах, коли перевозив ухилянтів до «пункту призначення» поблизу кордону.

На Закарпатті затримано ще трьох мешканців регіону, які намагались переправити через так звану «зеленку» до ЄС декількох потенційних призовників з Рахівського району.

Нагадаємо, Намагалися підірвати поліцейських гранатою: у Києві затримали грабіжників

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next