МКС розслідує російські кібератаки проти України як можливі воєнні злочини ‒ ЗМІ

МКС розслідує російські кібератаки проти України як можливі воєнні злочини ‒ ЗМІ

Прокурори Міжнародного кримінального суду розслідують російські кібератаки на українську цивільну інфраструктуру як можливі воєнні злочини. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела, знайомі зі справою. 

Неназваний чиновник сказав, що йдеться про атаки на інфраструктуру, які загрожували людським життям, зокрема порушували роботу електро- та водопостачання, з'єднання з аварійними службами або сервісами, які сповіщали про повітряну тривогу.

Співрозмовники Reuters уточнили, що прокурори МКС працюють разом з українськими командами для розслідування кібератак. Так, розглядаються щонайменше чотири великі атаки на енергетичну інфраструктуру.

Серед підозрюваних — група російських хакерів Sandworm, яка, на думку українських чиновників та кіберекспертів, пов'язана з російською військовою розвідкою.

Як зазначає Reuters, це перше підтвердження того, що атаки в кіберпросторі розслідуються міжнародними прокурорами, і це може призвести до ордерів на арешт. В МКС відмовилися коментувати цю інформацію, а втім, раніше там казали, що мають юрисдикцію розслідувати кіберзлочини. 

Нагадаємо, В Україні ліквідовано мережу «громадських організацій» Медведчука, які готували держпереворот у Києві

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next