"Треба починати просто зараз": в Укренерго назвали спосіб урятувати енергосистему України

"Треба починати просто зараз": в Укренерго назвали спосіб урятувати енергосистему України

Україна має невідкладно розпочати будівництво об'єктів розподіленої генерації. Це потрібно для того, аби успішно пройти наступний опалювальний сезон.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, розосередження невеликих електростанцій зробить українську енергосистему більш стійкою до російських атак. 

На жаль, нам доводиться мати справу з реаліями, які полягають у тому, що атаки, ймовірно, триватимуть. І ми повинні бути готовими, ми маємо відновити якомога більшу частину генерації до зими. Ми повинні просити додаткову ППО для захисту того, що ми відновлюємо. Але також ми мусимо розгортати нові генеруючі потужності, щоб переконатися, що, якщо росіяни знову здійснять ці атаки, вони не зможуть сконцентруватися на 10 чи 15 великих електростанціях, а матимуть справу з величезною кількістю малих. І тут ми підходимо до питання децентралізації генерації. І робити це треба не після перемоги, не після війни, а просто зараз. Треба починати прямо зараз, – наголосив очільник Укренерго.

Кудрицький заявив, що загалом внаслідок семи останніх російських атак на енергетичну інфраструктуру Україна втратила близько 9 гігаватів генеруючих потужностей.

Це еквівалентно обсягу енергоспоживання Нідерландів упродовж трьох місяців. Або сукупному споживанню Словаччини та країн Балтії, - пояснили в Укренерго.

Нагадаємо, Актор "Піратів Карибського моря" Тамайо Перрі загинув через напад акули

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next