Литва допоможе Україні реформувати систему військової освіти

Литва допоможе Україні реформувати систему військової освіти

Литва зголосилася допомогти Україні в реформуванні військової освіти, щоб вона відповідала сучасним реаліям та досвіду бойових дій.

Про це повідомили на зустрічі представників Міноборони України та стратегічного радника високого рівня від Литви, генерал-майора (у відставці) Віталіюса Вайкшнораса.

Сторони обговорили практичні аспекти співпраці, включно з аудитом та рекомендаціями щодо системи військової освіти, підготовки, кадрової системи та мотивації військовослужбовців.

Також посадовці України та Литви домовилися про посилення співробітництва та подальші спільні програми у сфері військової освіти, підготовки та кадрового менеджменту.

В українському Міноборони вважають важливим реформування військової освіти з урахуванням досвіду ведення бойових дій. Навчання має відповідати реаліям, з якими стикаються військовослужбовці на полі бою.

Ми зацікавлені у вашому баченні щодо змін для підвищення ефективності системи підготовки офіцерських кадрів та навчання військовослужбовців, — зазначив перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк.

Стратегічний радник високого рівня Литви поділився досвідом своєї країни у проведенні міжнародного незалежного аудиту та розробці плану реформ.

Нагадаємо, Умєров і Сирський відвідали бійців на Сіверському напрямку

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next