На Івано-Франківщині посадовець виправної колонії катував та принижував засуджених

На Івано-Франківщині посадовець виправної колонії катував та принижував засуджених

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру працівнику оперативного відділу Коломийської виправної колонії, що на Івано-Франківщині, який систематично застосовував силу до засуджених.

Про це повідомляє ДБР.

Правоохоронець відповідав за оперативну ситуацію в колонії для запобігання можливим злочинам чи провокаціям. За даними слідства, він нерідко застосовував силу, аби дізнатись у засуджених ту чи іншу інформацію.

Зокрема, слідчі задокументували застосування сили та морального тиску щодо двох засуджених, яких фігурант намагався схилити до співпраці. Працівник колонії хотів отримати інформацію про те, як до колонії потрапляють наркотики.

Коли в’язні відмовилися співпрацювати, правоохоронець почав завдавати їм ударів у різні частини тіла, супроводжуючи це нецензурною лайкою та погрозами. Катування і приниження тривали кілька годин, кажуть у ДБР.

Посадовцю колонії повідомили про підозру у катуванні (ч. 3 ст. 127 Кримінального кодексу України). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. ДБР просить суд обрати підозрюваному запобіжний захід та відсторонити його від виконання обов’язків.

Нагадаємо, СБУ затримала агента воєнної розвідки рф, який готував удари по Запорізькій ППО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next