РФ завдала понад 180 ударів по українських ТЕС – ДТЕК

РФ завдала понад 180 ударів по українських ТЕС – ДТЕК

У компанії “ДТЕК Енерго” заявили, що через російські обстріли втрачено 90% потужностей. Загалом Росія завдала понад 180 ударів по українських ТЕС. На відновлення можуть знадобитися роки.

Про це повідомив генеральний директор компанії Ільдар Салєєв.

За його словами, РФ завдала понад 180 ударів по ТЕС ДТЕК, через що втрачно 90% потужностей, попри це у компанії навіть не розглядають категорію “відновленню не підлягає”. “Всі обʼєкти будуть відновлені рано чи пізно”.

Відновлювальні роботи тривають 24/7. Після кожної атаки енергетики намагаються по максимуму повернути в систему пошкоджене обладнання. Масштаб руйнувань такий, що на відновлювальні роботи потрібні не місяці, а роки. Це перш за все питання часу та наявності потрібного обладнання. Замовлення на виготовлення обладнання розміщені на виробництвах усіх континентів, — зазначає Салєєв.

За попередніми оцінками, збитки сягають $350 млн. Тільки цього року на ремонти ТЕС піде 4 млрд грн власних коштів — близько $100 млн.

Це наш мінімальний план, що ми можемо встигнути зробити цього року. Наші спеціалісти по всьому світу шукають запасне обладнання, яке можна купити, привезти і встановити. З міркувань безпеки ми не говоримо зараз детально про відновлювальні роботи, — додає він.

Нагадаємо, Бурштинська ТЕС після російських обстрілів не підлягає відновленню

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next