На ТОТ Луганщини російські загарбники довели гуманітарну ситуацію до критичної межі

На ТОТ Луганщини російські загарбники довели гуманітарну ситуацію до критичної межі

У населених пунктах тимчасово окупованої Луганської області російські загарбники довели гуманітарну ситуацію до критичної межі.

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Так, у Лисичанську, де місцеві третій рік виживають за рахунок допомоги від так званого братнього народу, обмежили видачу гуманітарки. Харчові набори окупанти видають тільки старшим за 70 років людям, багатодітним родинам та деяким іншим пільговим категоріям виключно за наявності паспорта РФ. 

У Сєверодонецьку тим часом містяни змушені заробляти донорством. За одну "добровільну" здачу крові загарбники платять 792 рублі. У соцмережах пишуть, що це чи не єдиний гарантований спосіб отримати гроші.

Крім того, продовольча криза насувається на Кремінну. За даними ОВА, через щільні бої довкола міста та тривалу відсутність світла у місто практично не завозять продовольчі товари, а ті, що є на полицях, - сумнівної якості, адже холодильники не працюють. Багато продуктів, строк вживання яких сплинув. 

Як зазначає Лисогор, не набагато краща ситуація й у Сєверодонецьку, Лисичанську та Рубіжному, які також використовують для "утилізації" прострочених харчів, оскільки у людей  немає ані грошей, ані вибору.

До того ж у шахтарському Лутугинському районі з’явились оголошення про набір на роботу до вугільних підприємств російського анадиря, при чому з наданням відстрочки від мобілізації. Люди обурені, адже усіх місцевих примусово відправили на війну, а у РФ шахтарям - бронь.

В ОВА додають, що у населених пунктах, де ситуація більш-менш стабільна, колаборанти активно "націоналізують" приміщення, які нібито мають ознаки безхазяйного майна. Так, "адміністрація Старобільського муніципального округу" оприлюднила список з 38 нежитлових будівель, які підпадають під цю категорію. Зокрема, йдеться про стоматологічну клініку, клінічну лабораторію, відому кав'ярню, а також ще 50 житлових приміщень.

Нагадаємо, Вбивство посадовця запорізької мерії: затримали можливого співучасника злочину

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
На Луганщині за добу окупанти зруйнували 15 будинків: є загиблий та поранені (фото) На Луганщині за добу окупанти зруйнували 15 будинків: є загиблий та поранені (фото)
Інформація про постраждалих ще уточнюється.
Обстріли Лисичанська тривають: росіяни зруйнували дитячий садок, – Гайдай (фото) Обстріли Лисичанська тривають: росіяни зруйнували дитячий садок, – Гайдай (фото)
Рятувальників у місті не вистачає.
Loading...
Load next