У рф переслідують мігрантів, щоб відправити на війну в Україну - британська розвідка

У рф переслідують мігрантів, щоб відправити на війну в Україну - британська розвідка

Росія проводить кампанію правового переслідування мігрантів, особливо із Центральної Азії, щоб схилити їх вступити до російської армії та воювати проти України.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки

Зазначається, що на Петербурзькому міжнародному юридичному форумі 27 червня голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив, що російська влада виявила 30 тисяч мігрантів, які нещодавно стали громадянами Росії і які не були призвані на військову службу.

Бастрикін також похвалився, що 10 тисяч із них уже відправлено до зони бойових дій в Україні. За його словами, ці мігранти «ритимуть окопи» і виконуватимуть інші обов'язки в тилу.

Російські незалежні ЗМІ раніше повідомляли, що російські правоохоронні органи проводять кампанію правового переслідування мігрантів, особливо із Центральної Азії, намагаючись схилити їх до служби в російських збройних силах в обмін на громадянство або щоб уникнути арешту за вигаданими звинуваченнями.

Ймовірно, це ще один спосіб збільшити призов до армії, намагаючись при цьому обмежити вплив на ті верстви російського населення, які мають більшу політичну самостійність, - йдеться у зведенні британської розвідки.

Нагадаємо, Демократи з Палати представників закликали Пентагон підготувати більше українських пілотів F-16

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Loading...
Load next