Україні дозволять бити на більшу відстань, ​​якщо рф спробує розширити фронт - Держдеп

Україні дозволять бити на більшу відстань, ​​якщо рф спробує розширити фронт - Держдеп

Україна отримає від Сполучених Штатів дозвіл бити по цілях у Росії на більшу відстань, якщо Москва намагатиметься розширити фронт.

Про це під час слухань у комітеті Палати представників з міжнародних відносин заявив помічник держсекретаря США з питань Європи Джеймс О'Браєн, повідомляє "Голос Америки".

Конгресмен-республіканець Томас Кін запитав представника Держдепу, скільки російських авіабаз знаходяться в зоні дії ракет ATACMS, які адміністрація президента США не дає вразити Україні.

Якщо Росія спробує розширити нинішній фронт, то Україні дозволять вести вогонь на більшу відстань, – заявив у відповідь О'Браєн.

Водночас він зазначив, що Москва втрачає здатність наступати через знищення Києвом російських потужностей поблизу кордону.

Ми спостерігаємо різкі зміни в здатності РФ підтримувати свою кампанію проти України через втрату об’єктів в зоні, де дозволено вести вогонь, – вказав помічник держсекретаря.

За його словами, пріоритетом США було надати озброєння та зосередити його "в зонах найгострішої необхідності".

Спершу, це була територія, де Росія проводила наступ під Харковом. І тепер, як сказав минулого тижня (радник президента США з нацбезпеки) Джейк Салліван, якщо РФ спробує розширити цей фронт, Україні буде дозволено досягати цілей на більшій відстані, – сказав О'Браєн.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 93

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next