Доходи РФ від продажу нафти в червні зросли майже на 50% у порівнянні з минулим роком - Bloomberg

Доходи РФ від продажу нафти в червні зросли майже на 50% у порівнянні з минулим роком - Bloomberg

Державний дохід Російської Федерації від нафтової промисловості збільшився майже на 50% у червні, ніж у 2023 році, оскільки виробники РФ адаптувалися до міжнародних санкцій та отримали вищі ціни на експортну сировину.

Про це повідомляє Bloomberg.

Інформаційне агентство підрахувало, що в червні 2024 року доходи Москви зросли до $6,7 млрд, коли у червні минулого року вони становили $4,5 млрд. Водночас загальний прибуток від продажу російської нафти й газу зріс на 41% - до 746,6 млрд рублів.

Bloomberg підкреслює, що зростання доходів Росії відбулися на тлі підвищення цін на основну експортну сировину країни нафту Urals, а також ослаблення рубля. Зазначено, що мінфін розрахував податки у червні 2024 року, узявши за основу ціни нафти Urals у $67,37 за барель, порівняно з $53,50 у 2023 році.

Російська нафта торгується вище граничної ціни в 60 доларів, встановленої Групою семи промислово розвинених країн. Цей захід мав зменшити приплив нафтодоларів і обмежити здатність Кремля фінансувати війну проти України, утримуючи при цьому російську нафту на світовому ринку, - йдеться в матеріалі.

Водночас у Bloomberg зауважують, що Кремль пристосувався до санкцій та використовує тіньовий флот танкерів. Також журналісти додають, валюта РФ знецінилася на 15% у розрахунковому податковому періоді у порівнянні з минулим роком до 90,88 за долар США. Це сприяло більшим надходженням до бюджету.

Нагадаємо, На саміті у Вашингтоні Польща проситиме посилити східний фланг НАТО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next