Нам потрібна зброя, яка є у партнерів Фінляндії по Євросоюзу, — Зеленський

Нам потрібна зброя, яка є у партнерів Фінляндії по Євросоюзу, — Зеленський

Україна вимагає нових санкцій і якщо Європа поки не готова відмовитись від російської нафти, то вона має як перший крок обмежити потік грошей за нафту в Росію

Таку ідею Володимир Зеленський озвучив під час виступу у парламенті Фінляндії.

Нам потрібна зброя, яка є у ваших партнерів по ЄС. Потрібні дієві і потужні санкції. Такий собі санкційний "коктейль Молотова". Нам треба разом захистити Європу від російської енергетичної зброї. Адже кожна освічена людина розуміє, що час викопного палива давно минув. Потрібно шукати більш чисті джерела енергії сьогодні. І якщо Європа поки не готова відмовитись від російської нафти, то вона має як перший крок обмежити потік грошей за нафту в Росію. Хай ці гроші накопичуються на спеціальних рахунках без доступу Росії до них. Хай спочатку Росія повертає мир і відповідає за воєнні злочини, а вже потім забирає гроші з цих рахунків. Хай згадає, що таке дух Гельсінкі і відновить чинність Гельсинських угод у повному обсязі, а вже потім можна буде дискутувати про економіку, - наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, російська армія може скоїти ті самі злочини, що й у Бучі Київської області, у містах будь-якої країни, якщо отримає такий наказ.

Я впевнений, ви усвідомлюєте, що якщо російська армія отримає наказ вторгнутися на вашу землю, вони зроблять те саме. Вони зроблять те, що було у Бучі, у ваших містах, містах будь-якої країни, про яку керівництво рф вирішить, що це нібито частина їхньої імперії, а не земля іншого народу, — сказав він.

Зеленський додав, що російські військові воюватимуть, навіть якщо не розуміють, навіщо їм це потрібно.

Оскільки ненависть і зневага до інших людей виховуються зараз у Росії. Причому на державному рівні, — сказав український президент.

Він наголосив, що окупанти роблять «такі „Бучи“ щодня: від Краматорська до Маріуполя, від Харкова до Херсона».

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next