Київська Служба у справах дітей відповіла на заяву Лубінця про схему виїзду за кордон родичів чиновників

Київська Служба у справах дітей відповіла на заяву Лубінця про схему виїзду за кордон родичів чиновників

У столичній Службі у справах дітей та сім’ї заявили, що опублікована уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем в офіційних джерелах інформація щодо виїзду за кордон близьких родичів київських посадовців грунтується на припущеннях і не підтверджується конкретними фактами.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

У службі нагадали, що 24 лютого 2022 року, коли Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України і коли більшість центральних органів виконавчої влади виїхали з Києва, перед столицею постала задача швидко прийняти рішення про порятунок та евакуацію дітей, зокрема вихованців центрів соціально-психологічної реабілітації, безпосередню відповідальність за яких несе держава.

На превеликий жаль, ні в лютому, ні на початку березня 2022 року не існувало порядків та механізмів евакуації дітей! Ні Міністерство соціальної політики, ні Національна сервісна служба, ні офіс Уповноваженого Верховної ради з прав людини не надавали жодних вказівок і рекомендацій щодо порядку подальших дій та способів евакуації дітей-сиріт!, - ідеться в повідомленні.

На початку повномасштабного вторгнення РФ за допомогою Служби у справах дітей та сім’ї, за підтримки місцевої влади, були евакуйовані в безпечні умови близько 1500 дітей-сиріт.

У складі евакуаційної групи з центрів соціально-психологічної реабілітації дітей Києва виїхали в Німеччину 67 дітей, наразі продовжують перебувати в евакуації 30. Решта дітей влаштовані в сімейні форми виховання, – прокоментували у Службі у справах дітей та сім’ї і наголосили, що місцева влада без допомоги будь-якого державного органу та без підтримки жодного посадовця центрального рівня провела переговори з урядом Німеччини та винайшла можливість для евакуації дітей до міста Вупперталь землі Північний Рейн – Вестфалія.

Вихованці центрів соціально-психологічної реабілітації дітей не могли бути евакуйовані у складі групи без професійного супроводу. Саме тому була сформована група супроводжуючих осіб (психологи, вихователі, соціальні працівники, помічники вихователів, медики), які мали досвід роботи в дитячих колективах та мали бажання і навички для супроводу групи дітей в евакуацію, пояснили у службі.

Варто зазначити, що питання утримання і виховання дітей в Німеччині перебувало та продовжує перебувати на особистому контролі мера міста Вупперталь та Київського міського голови, - зауважили у службі.

Питання уповноваженого Верховної ради з прав людини "де діти?" звучить від посадовця такого рівня абсолютно непрофесійно, адже під час моніторингових візитів представникам Офісу омбудсмена безперешкодно надана інформація про всіх без винятку дітей, які перебували або продовжують перебувати в евакуації! Представники установи, яка прийняла наших дітей, вкрай обурені некомпетентною та зверхньою поведінкою представників моніторингової групи та відсутністю поваги до уряду Німеччини, який понад 2 роки утримує наших дітей! Теза про схему для виїзду закордон та ухиляння родичів чиновників абсолютно маніпулятивна та необґрунтована, – наголосили у столичній Службі у справах дітей та сім’ї.

Нагадаємо, На Рівненській митниці викрили схему поборів при ввезенні імпортних товарів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На весіллі в Італії загинув 3-річний український хлопчик На весіллі в Італії загинув 3-річний український хлопчик
Під час весільної забави у Італії загинула 3-річна дитина з України. Хлопчик впав у невеличкий басейн з водою та потонув.
Гостя, який сп’яну вбив дитину, бо заважала спати, засудили до 13 років в'язниці Гостя, який сп’яну вбив дитину, бо заважала спати, засудили до 13 років в'язниці
Днями у Києві суд виніс вирок чоловіку, який вбив 6-річного хлопчика.
Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю
Україна ввела додаткові обмеження на кордоні з Білоруссю у Рівненські області. Зокрема запроваджено додаткові тимчасові обмеження.
Loading...
Load next