Карандєєв наголосив на потребі збільшення кількості журналістів у регіонах

Карандєєв наголосив на потребі збільшення кількості журналістів у регіонах

В.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв на Донеччині наголосив на потребі збільшення кількості журналістів в регіонах, аби краще висвітлювати місцеве життя.

Про це він сказав у Краматорську на зустрічі представників МКІП та Донецької облдержадміністрації, де обговорювали стан медійної сфери Донеччини, повідомляє пресслужба міністерства.

Карандєєв підкреслив, що для України важливо створювати якісний контент, аби люди самі ним цікавились, тому необхідно збільшувати кількість журналістів у регіонах, аби краще висвітлювати їх життя. Він зазначив: «Регіональні канали зараз більш важливі. Головне нині – мати бажання створювати якісний продукт та розмовляти з людьми про усвідомлене рішення перейти на український продукт, про пропагандистську складову».

За його словами, найбільшим викликом для прифронтових територій (Донеччини та Луганщини – ред.) наразі є потужні передавачі, які встановлені на телевежі на окупованій з 2014 року території у Петровському районі міста Донецьк. Через це відбувається ретрансляція як на тимчасово окуповану, так і на вільну територію Донецької області понад 20 аналогових телеканалів та 24 радіопрограм російського виробництва (сигнал можна «зловити» навіть у Костянтинівці).

Під загрозою впливу цього сигналу населені пункти Покровської, Добропільської, Костянтинівської, Мирноградської, Курахівської, Селидівської, Гродівської та Новогродівської громад.

Також через наближеність до тимчасово окупованої території Луганської області сигнал російських мовників приймається у прифронтових населених пунктах Сіверської та Званівської громад.

Крім того, одним із найвпливовіших інструментів російської пропаганди сьогодні є мережа підконтрольних окупантам Телеграм-каналів.

Тому стан медійної сфери Донеччини потребує особливої уваги, наголошувалось на зустрічі представниками Міністерства культури та інформаційної політики України.

Нагадаємо, На Рівненській митниці викрили схему поборів при ввезенні імпортних товарів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Напад на журналістів у Дніпрі: УП отримала відео з бодікамери поліцейського (відео) Напад на журналістів у Дніпрі: УП отримала відео з бодікамери поліцейського (відео)
За даними УП, це відео є у офіційного слідства. 
Встановили всіх осіб, причетних до нападу на журналістів у Дніпрі – глава МВС Встановили всіх осіб, причетних до нападу на журналістів у Дніпрі – глава МВС
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова засудила напад на журналістів видання “Українська правда”, який стався 13 січня у Дніпрі.
Росія незаконно утримує в тюрмах дев’ять громадянських журналістів з Криму — МЗС Росія незаконно утримує в тюрмах дев’ять громадянських журналістів з Криму — МЗС
Російська Федерація незаконно утримує 9 громадянських журналістів з окупованого Криму у своїх тюрмах, ще один перебуває під домашнім арештом. Цим самим Росія знищила незалежну журналістику на окупованому Кримському півострові.
Loading...
Load next