Укрзалізниця розповіла, в яких потягах встановлено кондиціонери та як вони працюють

Укрзалізниця розповіла, в яких потягах встановлено кондиціонери та як вони працюють

Гарантовано забезпечені функціональною системою кондиціонування майже 400 вагонів Укрзалізниці.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

Зокрема вагони з кондиціонером є у складі наступних поїздів:

  • №92/91 Львів — Київ,
  • №106/105 Одеса — Київ,
  • №63/64 Харків — Львів,
  • №12/11 Львів — Одеса,
  • №29/30 Київ — Ужгород,
  • №15/16 Харків — Ясіня,
  • №17/18 Харків — Ужгород.

Усі вони марковані позначкою у вигляді сніжинки в застосунку та на сайті Укрзалізниці.

Ще близько 650 вагонів теж мають кондиціонери, але застарілої модифікації, тому можуть працювати з перебоями. Ми не маркуємо такі вагони попри фізичну наявність кондиціонера. За максимальних температур повітря охолодження в цьому вагоні може бути слабким, тому вже на етапі покупки ми про це сигналізуємо відсутністю "сніжинки", - пояснили в УЗ.

Зазначається, що перед сезоном літніх перевезень залізничники відремонтували системи кондиціонування у 168 вагонах, що зробило подорожі українців більш комфортними.

Система кондиціонування повітря у вагонах має свої особливості: вона починає працювати за 20 хвилин після відправлення поїзда, а повну потужність кондиціонер набирає, коли поїзд рухається зі швидкістю понад 40 км/год, - пояснили в компанії.

Там наголосили, що наявність або відсутність кондиціонування у вагоні напряму не впливає на вартість квитка в ньому, оскільки остання формується переважно залежно від довжини маршруту, фірмовості поїзда, категорії вагона та класу місця.

Також в УЗ зазначили, що температурна норма у вагонах із кондиціонуванням має коливатися в межах +22…+26 ℃.

Нагадаємо, Фінляндія посилить правила в'їзду в країну з 1 вересня

Фінляндія посилить правила в'їзду в країну з 1 вересня

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Російські бойовики зранку обстріляли Авдіївку: залізничний рух на Донеччині обмежили (відео) Російські бойовики зранку обстріляли Авдіївку: залізничний рух на Донеччині обмежили (відео)
Зранку бойовики почали обстрілювати Авдіївку. Працівників залізничної станції міста та пасажирів було евакуйовано в укриття. Постраждалих серед залізничників немає.
Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото) Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото)
Літак із 109 українцями, які виявили бажання виїхати із Сектора Гази та повернутись додому, приземлився в Києві. Разом з українцями було евакуйовано також 13 громадян Молдови та четверо громадян Болгарії.
Loading...
Load next