Шевченко заявив, що збірна України виконала одне із завдань на Євро-2024

Шевченко заявив, що збірна України виконала одне із завдань на Євро-2024

Президент УАФ Андрій Шевченко заявив, що збірна України впоралася із соціальним завданням на Євро-2024, але не досягла спортивної мети.

Про це Шевченко розповів у інтерв'ю Corriere Della Serra. 

За його словами, на Євро-2024 перед збірною України стояло два завдання - соціальне та спортивне, з яким вона не впоралася. 

Спортивне полягало в тому, щоб вийти зі групи та добре зіграти. Команда помилилася в першому матчі з Румунією, потім добре відреагувала та перемогла Словаччину і зіграла внічию з Бельгією. Цього виявилося недостатньо, навіть попри те, що ми вибули через гіршу різницю м'ячів. Ми не мали права на помилку, - констатував Шевченко. 

Він додав, що Україні було під силу вийти до плей-офф і він розчарований виступом команди.  

Є гіркота, тому що група була нам під силу і я очікував більшого. Але ми обрали неправильний підхід. Я не знаю, що трапилося з Румунією, але реальність така, що футболістів не було в грі, - додав президент Української асоціації футболу. 

Водночас він зауважив, що команді вдалося нагадати світу про те, що в Україні триває війна. 

Ми хотіли показати реальність, в якій живемо, і нам це вдалося. Ми привезли до Німеччини інтерактивну інсталяцію знищеного російськими ракетами стадіону "Сонячний" у Харкові. На сьогодні 500 спортивних об'єктів були пошкоджені або знищені в результаті атак, у тому числі 77 стадіонів. І гучні імена національної збірної розповідали про свої зруйновані міста, - зазначив Шевченко. 

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Від початку доби відбулося 80 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Хотіла плюнути вам в обличчя": білоруська журналістка в ефірі посварилась з "фанатом Лукашенка" Шевченком (відео) "Хотіла плюнути вам в обличчя": білоруська журналістка в ефірі посварилась з "фанатом Лукашенка" Шевченком (відео)
Білоруська журналістка та блогерка Тетяна Мартинова та позафракційний народний депутат Євгеній Шевченко, якого нещодавно виключили із партії "Слуга народу" влаштували сварку у прямому ефірі.
У Данії вандали розмалювали пам'ятник Шевченкові у російський триколор У Данії вандали розмалювали пам'ятник Шевченкові у російський триколор
У місті Копенгаген невідомі осквернили пам'ятник українському письменнику та художнику Тарасу Шевченку. Його розмалювали у кольори прапора Російської Федерації - білий, синій та червоний.
Loading...
Load next