США скасували військові навчання з Грузією

США скасували військові навчання з Грузією

Міністерство оборони США оголосило про перенесення на невизначений термін військових навчань із Грузією Noble Partner через потребу провести комплексний перегляд двосторонніх відносин країн.

Про це повідомляє Пентагон.

Навчання Noble Partner проводили спільно силами оборони Грузії та армією США в Європі, за участі військових із третіх країн. Цього року навчання були заплановані із 25 липня до 6 серпня. Проте 30 травня уряд США почав повний перегляд усієї двосторонньої співпраці з Грузією.

Рішення відкласти навчання пов’язане з помилковими звинуваченнями грузинського уряду на адресу США та інших західних утворень про тиск на Грузію, щоб відкрити другий фронт проти росії та пом’якшити тиск на Україну, а також про участь у двох спробах держперевороту проти партії влади, — пояснили у Пентагоні.

У США запевнили, що продовжать співпрацювати з грузинськими силами оборони, оскільки прагнуть продовжувати зміцнювати здатність Грузії захищати свій суверенітет і підтримувати свою територіальну цілісність.

Ми ухвалили це рішення нелегко, ми приділяємо велику увагу великій цінності, яку наші союзники та партнери надають навчанням, як-от Noble Partner. Сполучені Штати з нетерпінням чекають майбутніх можливостей співпраці із членами Альянсу та партнерами, — додали в Міноборони США.

Нагадаємо, Росія розпочала інформаційну операцію "Мир" - очільник ЦПД Коваленко

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next