США та Південна Корея проведуть масштабні навчання з висадки морського десанту

США та Південна Корея проведуть масштабні навчання з висадки морського десанту

Сполучені Штати Америки і Південна Корея наступного тижня розпочнуть у Японському морі масштабні військові навчання з висадки морського десанту на східному узбережжі Кореї, в яких будуть задіяні десятки бойових літаків і кораблів союзників.

Про це повідомляє Yonhap.

У маневрах, що мають назву «Подвійний дракон» (Ssangyong) і триватимуть із 26 серпня по 7 вересня, візьме участь кількатисячне формування рівня дивізії зі складу Корпусу морської піхоти та до 40 кораблів, у тому числі два сучасні універсальні десантні кораблі ВМС Південної Кореї ROKS Dokdo та ROKS Marado і один ВМС США USS Boxer, оснащених гелікоптерами.

Для підтримки морського десанту планується задіяти близько 40 бойових літаків, зокрема малопомітні для радарів новітні багатоцільові винищувачі F-35B, безпілотники для спостереження й цілевказання, та майже 40 штурмових машин-амфібій.

До союзників другий рік поспіль приєднається підрозділ Королівської морської піхоти Великої Британії. Практичну фазу тренувань із висадкою десанту на морське узбережжя, в якій будуть задіяні всі десантні кораблі, винищувачі та гелікоптери, планується провести на початку вересня.

Щорічне проведення навчань «Подвійний дракон» союзники відновили у березні минулого року. До цього вони не проводилися впродовж п’яти років через спроби попередньої адміністрації президента Мун Чже Іна покращити відносини з режимом Північної Кореї, які зазнали краху. Пхеньян протестує проти таких навчань союзників, називаючи їх підготовкою до війни проти КНДР, тоді як у Вашингтоні й Сеулі наполягають на оборонному характері спільних тренувань їх військових.

Нагадаємо, Дуда: передані Україні польські танки воюють під Курськом

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next