На ЗАЕС рф не проводить ремонти й техобслуговування в належному обсязі

На ЗАЕС рф не проводить ремонти й техобслуговування в належному обсязі

Росіяни на тимчасово окупованій Запорізькі АЕС не виконують регламентів безпеки, зокрема - не проводять ремонти в повному обсязі. Наразі стан обладнання станції невідомий.

Про це повідомив очільник Державної інспекції ядерного регулювання Олег Коріков в ефірі телемарафону.

На сьогодні фактично невідомий детально технічний стан обладнання і систем безпеки на Запорізькій АЕС. Мова йде про трубопроводи, машини, механізми, насосне обладнання, - сказав він.

За словам Корікова, РФ не проводить ремонти й технічне обслуговування в належних обсягах, а також не виконує регламентів безпеки.

Глава Держінспекція ядерного регулювання підкреслив, що Енергоатом і МАГАТЕ не отримують інформацію із системи радіаційного моніторингу на ЗАЕС в онлайн-режимі. Він зазначив, що вся система охоплює 18 станцій моніторингу, 4 з яких - виведені з ладу.

Це зменшує наші можливості контролю радіаційного стану на Запорізькій АЕС та прилеглій території, - додав Коріков.

Нагадаємо, Членство України в НАТО не може бути предметом переговорів - президент Естонії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Loading...
Load next