ISW: росія поширює фейки, намагаючись зняти з себе відповідальність за обстріл «Охматдиту»

ISW: росія поширює фейки, намагаючись зняти з себе відповідальність за обстріл «Охматдиту»

Російські чиновники та пропагандисти поширюють дезінформацію, намагаючись таким чином зняти з себе відповідальність за обстріл дитячої лікарні «Охматдит» у Києві, 8 липня.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські чиновники та пропагандисти намагаються зняти з себе відповідальність за удар по дитячій лікарні «Охматдит», висуваючи неправдиві заяви про ракети та стан лікарні — всупереч наявним доказам, - заявили аналітики.

Зазначається, що український Центр протидії дезінформації 9 липня попередив, що різні російські пропагандистські джерела поширюють широкий спектр інформаційних операцій, щоб перекласти провину за удар від Росії, включно з неправдивими заявами про те, що Україна використовувала частину або весь госпіталь для лікування поранених українських військових, або що Україна зберігає ракети в лікарні, або, що це нібито українські ракети ППО влучили в лікарню, а не російська.

Російські пропагандисти поширювали зображення ракети за секунду до того, як вона влучила в дитячу лікарню «Охматдит», а деякі російські військові пропагандисти навіть опублікували оманливі пости, в яких неправдиво стверджували, що це була українська ракета протиповітряної оборони, а не атакуюча російська ракета Х-101.

Траєкторія ракети на відео та видимий турбореактивний двигун під її корпусом збігаються з рамою російської ракети Х-101 і не підтверджують твердження, що це була ракета-перехоплювач ППО, а також ракета не виглядає пошкодженою перехоплювачами ППО.

Нагадаємо, СБУ отримала нові докази, які підтверджують, що росія вдарила по «Охматдиту» ракетою Х-101

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next