Посли країн ЄС обговорять поїздки Орбана до Москви та Пекіна

Посли країн ЄС обговорять поїздки Орбана до Москви та Пекіна

У середу, 10 липня, посли 27 країн Європейського Союзу зберуться в Брюсселі для того, щоб обговорити дії угорського уряду на початку головування Угорщини в ЄС.

Про це пише Голос Америки.

Нарада формально має відбутися на вимогу Польщі, яка разом з іншими виголосила застереження після того, як прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан їздив до Москви 5 липня і до Пекіна 8 липня з тим, що угорський керівник називає "мирною місією".

Як пише видання, Орбан зізнався, що тримав у таємниці від союзників своє турне, яке почалося з поїздки до Києва 2 липня - на другий день після офіційного початку угорського головування в ЄС.

Він визнав, що він не був уповноважений Євросоюзом на переговори і наголосив, що діяв як суверенний керівник своєї держави. Водночас Орбан підкреслив, що його діяльність пов'язана з головуванням Угорщини в ЄС і говорить про намагання впливати на європейську політику й змінити курс, визначений більшістю країн Євросоюзу.

Нагадаємо, В Україні внаслідок масованої ракетної атаки рф вже 42 загиблих

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next