ВАКС арештував майно фігуранта справи мера Мукачева

ВАКС арештував майно фігуранта справи мера Мукачева

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно співвласника компанії ТОВ "Біном-Груп", якого підозрюють у причетності до справи міського голови Мукачева Закарпатської області Андрія Балоги.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС.

Клопотання старшого детектива НАБУ про арешт майна – задовольнити частково. Накласти арешт на майно (з тимчасовим позбавленням власника (володільця) права на відчуження та розпорядження), – йдеться в рішенні.

Зокрема, суд наклав арешт на:  земельну ділянку площею 0,2634 га; автомобілі Volkswagen E-Golf 2018 року випуску, Dacia Logan 2005 року випуску і Nissan Juke 2012 року випуску; 50% частки у статутному капіталі ТОВ "Консалтингова компанія "Форекс"; 50% частки у статутному капіталі ТОВ "Біном Груп" (ЄДРПОУ- 38377892); 100% корпоративних прав ПП "ГЕОСФЕРА-А" та п'ять рахунків в ПриватБанку, Укргазбанку, Ідея банку, Райффайзен банку та Таскомбанку.

Відповідно до тексту ухвали ВАКС про обрання запобіжного заходу Ланю, у лиипні 2023 року Мукачівська міська рада провела тендер на закупівлю. Послуги з проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок комунальної власності несільськогосподарського призначення, виготовлення звітів про її оцінку та надання рецензій на звіти. Переможцем цього тендеру стало полтавське ТОВ "Біном-Груп". Начальник відділ земельних відносин Управління комунальної власності Мукачівської міської ради уже був знайовий з засновником ТОВ "Біном-Груп", оскільки це підприємство раніше вже проводило роботи щодо оцінок земельних ділянок Мукачівської міської ради. Тож чиновник зателефононував йому через "WhatsApp" та довів прохання про організацію виготовлення завідомо підробленого звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки, вказавши, що її вартість має становити близько 300 грн за квадратний метр. Натомість засновник ТОВ "Біном-Груп" мав забезпечити виготовлення позитивного висновку рецензії на майбутній звіт. Останній погодився, але повідомив, що "за виконання вказаних дій необхідно буде надати неправомірну вигоду".

Нагадаємо, Платформа United24 зібрала для «Охматдиту» ₴300 мільйонів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Loading...
Load next