ВАКС засудив нардепа за недостовірну декларацію

ВАКС засудив нардепа за недостовірну декларацію

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала народного депутата винним у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Депутату призначено покарання за ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ) у виді штрафу у розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням функцій представника влади в органах державної влади строком на 1 рік. У звʼязку із закінченням строків давності його звільнено від відбування покарання.

Народний обранець не вніс до виправленої декларації за 2020 рік відомості про належні йому та його дружині двоповерхове житлове приміщення та паркомісце, розташовані у Королівстві Іспанія, загальною вартістю 252 тис. євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1 657 доларів США, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків, - нагадали у САП.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, Литва проведе військові навчання на кордоні з білоруссю

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
Підозрюваний у розкраданні екснардеп Крючков прийшов п'яним на засідання суду (відео) Підозрюваний у розкраданні екснардеп Крючков прийшов п'яним на засідання суду (відео)
На засідання Вищого антикорупційного суду під час якого розглядали справу про багатомільйонне розкрадання Запоріжжяобленерго, колишній нардеп Дмитро Крючков з'явився у нетверезому стані.
Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого
Вищий антикорупційний суд переніс засідання у справі "Укроборонпрому" проти Ігоря Гладковського, якого підозрюють у корупційних схемах в оборонній сфері.
Loading...
Load next