Українські компанії беруть участь у розробці новітнього турецького винищувача

Українські компанії беруть участь у розробці новітнього турецького винищувача

Українські компанії беруть участь у розробці новітнього турецького винищувача п'ятого покоління KAAN.

Про це повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар  на брифінгу "Українсько-турецькі відносини: співпраця, допомога, поточні та подальші ініціативи" в Ukraine Media Center.

Українські компанії беруть участь у розробці перспективного двигуна та перспективного літака п'ятого покоління - це винищувач KAAN. І також частина українських підприємств і розробників беруть участь у розробці його агрегатів. На сьогодні ми ще не розкриваємо деталей з точки зору безпеки, - сказав Боднар.

За його словами, це перспективна співпраця й після постановки на озброєння у ЗС Туреччини цей винищувач може зацікавити ВПС України.

Можливо, це також стане предметом співпраці з тим, щоб виробляти на території України нові безпілотники, які, ми сподіваємося, буде виробляти новий завод компанії Baykar Makina”, - заявив дипломат.

Посол України в Туреччині наголосив на тому, що сьогодні дві великі турецькі компанії: Baykar Makina, відома у нас виробництвом “байрактарів”, та державна компанії TUSAŞ (TAI), закуповують українські двигуни реактивні та турбореактивні для використання на безпілотних апаратах.

Крім того, є окремий проєкт з постачання вертолітних двигунів. Основними партнерами тут виступають українські компанії “Моторо Січ” та “Івченко Прогрес”, - додав Боднар.

Нагадаємо, Нідерланди направлять 18 винищувачів F-16 в Румунію

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"МАУ" потрапила у скандал: літак авіакомпанії Коломойського забув у Борисполі 50 своїх пасажирів "МАУ" потрапила у скандал: літак авіакомпанії Коломойського забув у Борисполі 50 своїх пасажирів
Українська авіакомпанія МАУ, яка повинна була летіти до Стамбулу, "забула" 50 своїх пасажирів в аеропорту у Борисполі.
Двоє українських студентів з Сумщини загинули внаслідок ДТП у Туреччині Двоє українських студентів з Сумщини загинули внаслідок ДТП у Туреччині
Внаслідок ДТП на заході Туреччини, загинуло двоє молодих українських туристів, ще двоє їхніх супутників були госпіталізовані до лікарні з численними травмами.
Голі українки тепер у Туреччині: за оголену фотосесію дівчат затримала поліція (відео 18+) Голі українки тепер у Туреччині: за оголену фотосесію дівчат затримала поліція (відео 18+)
Декілька українок влаштували чергову оголену фотосесію, однак цього разу вже у Туреччині. Дівчата відверто позували на яхті без одягу, після чого їх помітили із сусіднього катера та зателефонували у поліцію.
Loading...
Load next