Умєров і Боррель обговорили питання закупівель зброї за рахунок доходів від заморожених активів рф

Умєров і Боррель обговорили питання закупівель зброї за рахунок доходів від заморожених активів рф

У Вашингтоні міністр оборони України Рустем Умєров і Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель обговорили питання фінансування закупівель зброї для України за рахунок прибутків від заморожених російських активів.

Про це повідомив міністр оборони України.

Він подякував ЄС за важливе рішення щодо використання прибутків із заморожених активів РФ.

21 травня 2024 року Рада ЄС ухвалила рішення направити 90% відсотків від заморожених активів РФ до Ukraine Assistance Fund, що є частиною European Peace Facility. Ці кошти будуть спрямовані на потреби оборони України, - нагадав Умєров.

За його словами, загальна сума відсотків становитиме 2,5-3 млрд євро щорічно. Перший транш у розмірі 1,4-1,5 млрд євро стане доступним на початку серпня 2024 року. ЄС та Україна домовилися, що перший транш буде витрачено за трьома напрямками, це боєприпаси, засоби протиповітряної оборони та підтримка українських виробників.

Важливо зазначити, що профінансовані ЄС товари повинні бути поставлені Україні до кінця 2024 року, - зауважив міністр оборони і наголосив, що ці рішення є надзвичайно важливими для зміцнення обороноздатності України та підтримки українських виробників.

Нагадаємо, Українські компанії беруть участь у розробці новітнього турецького винищувача

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Loading...
Load next