Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про безпеку ядерних об'єктів України

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про безпеку ядерних об'єктів України

Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію щодо безпеки і захищеності українських ядерних об'єктів, зокрема і Запорізької АЕС, яку ініціювала Україна. 

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у X.

Глава держави назвав такий крок «важливим для відновлення поваги до Статуту ООН та міжнародного права».

«Генеральна Асамблея ООН схвалила резолюцію «Безпека та захищеність ядерних об'єктів України, включаючи Запорізьку АЕС», яку ініціювала Україна.

Резолюція підтверджує необхідність демілітаризації та деокупації ЗАЕС на тлі невиконання Росією резолюцій керівних органів МАГАТЕ.

Це голосування є продовженням дискусій і рішень, ухвалених на першому Саміті миру, де пункт перший Формули миру «Радіаційна та ядерна безпека» був одним з ключових питань», – повідомив Зеленський.

Він висловив подяку всім партнерам за допомогу у відновленні безпеки у всіх сферах, що були порушені російською агресією. Зеленський також зазначив, що спільними зусиллями можна захистити основні норми міжнародного права та спільні цінності.

Нагадаємо, В «Охматдиті» відновлюють надання критично важливих медпослуг

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Відкриття 76-ї сесії Генасамблеї ООН у США: Зеленський провів переговори з главою Єврокомісії (відео) Відкриття 76-ї сесії Генасамблеї ООН у США: Зеленський провів переговори з главою Єврокомісії (відео)
Щорічні загальні дебати розпочалися 21 вересня й триватимуть до 27 вересня. Виступ президента України заплановано на сьогодні, 22 вересня.
Loading...
Load next