В уряді Німеччини не піддадуться на залякування рф на тлі планів убивства гендиректора Rheinmetall

В уряді Німеччини не піддадуться на залякування рф на тлі планів убивства гендиректора Rheinmetall

Берлін дуже серйозно ставиться до повідомлень про змову в Росії з метою вбивства генерального директора виробника зброї Rheinmetall і не злякається російських залякувань.

Про це заявила у п'ятницю міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, її цитує Reuters.

У четвер CNN і New York Times повідомили, що американська розвідка розкрила російський план вбивства Арміна Паппергера, генерального директора компанії Rheinmetall, яка виробляє артилерійські снаряди і військову техніку для України.

Цей замах був одним із серії російських планів вбивства керівників оборонної промисловості по всій Європі, які підтримують військові зусилля України, повідомляє CNN. Вашингтон поінформував Німеччину, і німецькі служби безпеки змогли захистити Паппергера.

Ми не дозволимо Росії залякати себе і продовжимо робити все можливе, щоб запобігти російським загрозам у Німеччині, – заявила Фезер.

Компанія Rheinmetall прямо не підтвердила ці повідомлення, але в своїй заяві зазначила, що "завжди вживає необхідних заходів" для забезпечення безпеки, регулярно консультуючись з органами безпеки.

Кремль заперечив ці повідомлення як фейкові, засновані на анонімних джерелах, і заявив, що їх не можна сприймати серйозно.

Німецький оборонний концерн Hensoldt, який виробляє радарні технології для системи протиповітряної оборони IRIS-T, що використовується в Україні, заявив, що переоцінює свої заходи безпеки.

Нагадаємо, Ердоган намагався вмовити Шольца скасувати заборону на продаж винищувачів Eurofighter

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next