Уряд Італії хоче відновити ядерну енергетику в країні

Уряд Італії хоче відновити ядерну енергетику в країні

Уряд Італії на чолі з Джорджією Мелоні прагне відновити в країні ядерну енергетику для того, аби зменшити викиди вуглекислого газу в повітря. Остання атомна електростанція в Італії припинила свою роботу понад 30 років тому.

Про це пише Financial Times.

Так, італійська влада планує запровадити законодавство, яке дозволить інвестувати в малі модульні ядерні реактори. Їх зможуть ввести в експлуатацію упродовж 10 років.

За словами міністра навколишнього середовища та енергетичної безпеки Джільберто Пічетто, до 2050 року на атомну енергетику має припадати щонайменше 11% загального споживання електрики в країні. Тому, щоб мати гарантію безперервного постачання чистої енергії, Рим прагне ввести квоту на ядерну енергію.

Пічетто також зазначив, що відновлювані технології, такі як сонячна і вітрова енергетика, не можуть забезпечити необхідну безпеку.

FT пише, що у 1960-1970 роках Італія побудувала чотири атомні електростанції та планувала розширення своїх ядерних потужностей. А втім, після катастрофи на Чорнобильській АЕС 1986 року, італійці переважною більшістю голосів проголосували на національному референдумі за припинення субсидій на розробку нових реакторів. У 1990 році там припинила роботу остання АЕС.

Перезапустити ядерну енергетику в країні прагнув колишній прем’єр-міністр Сільвіо Берлусконі, ухваливши відповідний закон і розробивши контракти на будівництво нових реакторів. Однак на референдумі у 2011 році 90% італійців виступили проти таких планів.

Теперішні опитування свідчать, що 37% італійців впевнені у тому, що ядерна енергетика може допомогти Італії, якщо ця технологія буде безпечнішою. Своєю чергою 25% висловилися категорично проти відновлення ядерної програми з міркувань безпеки.

Нагадаємо, У Зеленського розповіли про подальший план дій з "формулою миру"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
80-річний італієць вбив свою дружину: вона була родом з України 80-річний італієць вбив свою дружину: вона була родом з України
Як пізніше зізнався чоловік, його мотивом для вбивства Наталії Киричок стала її зрада.
Інтерпол розшукував п'ять років: у Києві затримали болгарського наркобарона Банева (відео) Інтерпол розшукував п'ять років: у Києві затримали болгарського наркобарона Банева (відео)
Затриманий у столиці 55-річний іноземець виявився розшукуваним Інтерполом наркобароном Евеліном Баневим-Брендо. В Італії та Румунії йому загрожує покарання у вигляді 20 і 10,5 років за ґратами за незаконний обіг наркотиків.
Loading...
Load next