Інтерпол розшукував п'ять років: у Києві затримали болгарського наркобарона Банева (відео)

Інтерпол розшукував п'ять років: у Києві затримали болгарського наркобарона Банева (відео)
Затриманий у столиці 55-річний іноземець виявився розшукуваним Інтерполом наркобароном Евеліном Баневим-Брендо. В Італії та Румунії йому загрожує покарання у вигляді 20 і 10,5 років за ґратами за незаконний обіг наркотиків.

Працівники поліції та прокуратури викрили іноземця, якого розшукував Інтерпол за вчинення злочинів у Румунії та Болгарії. Так, в Україні правоохоронцям вдалось затримати громадянина Болгарії Евеліна Банєва-Брендо, якого називали "кокаїновим королем" і "болгарським наркобароном". Міжнародний розшук Інтерпол багато років розшукував чоловіка, повідомляє болгарське відділення "Радіо Свободи".

Відомо, що 55-річний чоловік переховувався з підробними документами, але від злочинної діяльності це його не втримало: в орендованому будинку під Києвом він облаштував цілу нарколабораторію. За фактом функціонування нарколабораторії правоохоронці відкрили кримінальне провадження, а чоловікові запросили 40 діб арешту.

Востаннє Брендо був засуджений до 6 років позбавлення волі за відмивання грошей від незаконного обігу наркотиків Верховним касаційним судом Болгарії у 2018 році. Окрім цього наркобарону також загрожує покарання у вигляді 20 і 10,5 років за ґратами за незаконний обіг наркотиків в Італії та Румунії.

Також у 2020 році прокуратура Швейцарії оголосила про завершення 12-річного розслідування відмивання грошей за участю болгарської мафії, у справі якого також фігурував Банєв-Брендо. Звинувачення були пред'явлені Credit Suisse Bank, його колишньому менеджеру і кільком іншим підозрюваним.

Зокрема, зауважимо, що під час затримання в Україні у чоловіка вилучили мобільний телефон з золотим чохлом, на якому намальовано зображення Путіна.

Наразі відомо, що Україна і Болгарія планують домовлятися про екстрадицію Банева. Відео затримання наркобарона 7 вересня оприлюднила Національна поліція України.

 

Читайте також
На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол
Громадянин Румунії скоїв вбивство у Німеччині та намагався уникнути покарання через, що і знаходився у міжнародному розшуку.
У США затримали банду злочинців, які вкрали з сейфів в Україні понад 30 мільйонів доларів У США затримали банду злочинців, які вкрали з сейфів в Україні понад 30 мільйонів доларів
Виявилось, що організаторами злочинної групи були українці, які мали подвійне громадянство. Зокрема учасникам банди вдалось вкрасти із банківських сейфів України понад 30 мільйонів доларів.
Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції
Національне антикорупційне бюро під час отримання неправомірної вигоди, затримало колишнього начальника Департаменту вибухотехнічної служби. Посадовець намагався привласнити собі майже 1 мільйон гривень.
Loading...
Load next