СБУ затримала мера Білгород-Дністровського, який займався рекетом на Одещині

СБУ затримала мера Білгород-Дністровського, який займався рекетом на Одещині

СБУ спільно з Нацполіцією викрили злочинне угруповання, яке намагалося заволодіти базою відпочинку на Чорноморському узбережжі, та затримала її організатора - мера одного з портових міст регіону.

Про це повідомляє СБУ.

Учасники групи силою змусили власницю рекреаційного об’єкта відмовитися від 50% корпоративних прав на нього.

Після цього вони призначили на базу відпочинку свого директора, який почав шукати покупців на даний комплекс. Коли покупці знайшлися, зловмисники збиралися відібрати у власниці решту 50% корпоративних прав.

За матеріалами справи, для реалізації оборудки мер залучив знайомого адвоката, а також підконтрольних реєстраторів та нотаріусів.

Саме вони мали переоформити турбазу на потенційних покупців.

Правоохоронці затримали мера під час одержання 30 тис. доларів завдатку від покупців.

На підставі отриманих доказів затриманому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (організація вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, У поліції розповіли про пошук зловмисника, який стріляв у Фаріон

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила контрабанду на понад 11 мільйонів гривень
Служба безпеки України затримала міжнародних контрабандистів, які вивозили бурштин через аеропорти "Львів" та "Бориспіль". Під час обшуків за місцями проживання у них було вилучено 1300 кг бурштину та понад 170 кг готових виробів.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Loading...
Load next