Хотів "освіжитися" в Почаївській лаврі: засуджений в Україні росіянин розповів, як нелегально потрапив на Волинь

Хотів "освіжитися" в Почаївській лаврі: засуджений в Україні росіянин розповів, як нелегально потрапив на Волинь

Засуджений в Україні росіянин розповів, як нелегально перетнув кордон, бо йшов "освіжитися" до Почаївської лаври.

Про це повідомив Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, Дмитро Панін засуджений за трьома статтями: ч.2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України; ч.2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України; ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Його затримали у Камінь-Каширському, що на Волині. Він розповів, як нелегально перейшов територію з Білорусі на Волинь у березні 2022 року. На запитання журналіста, чому він з Росії прийшов в Україну, росіянин відповів, що не захотів брати участь у війні. "Думаю – піду в Почаївську лавру і там освіжусь. Я там знав кількох людей", – озвучив громадянин РФ, але згодом додав, що ті монахи, яких він знав, виїхали з лаври попри те, що мали громадянство України, – заявив омбудсмен.

Також, коли у нього запитали, чому він не обрав коротшу дорогу та як йому взагалі вдалося перетнути кордон, Панін відповів, що не знав дороги, але мав "компас в голові". На кордоні, буцімто не було ні прикордонників, ні колючого дроту, тож він пройшов вільно. Дорогою їв хліб, мандарини, пив березовий сік, а ночував на стіжках сіна.

Нагадаємо, Плетенчук прокоментував перекриття Керченського мосту окупантами

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next