Яхта Медведчука перебуває під безстроковим арештом

Яхта Медведчука перебуває під безстроковим арештом

Яхта колишнього народного депутата від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука Royal Romance перебуває під безстроковим арештом.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

На сьогодні яхта перебуває під арештом у двох провадженнях щодо вказаного екснардепа, - зазначає ОГП.

За його даними, з 2022 року у суді розглядається обвинувальний акт за фактами держзради та порушення ексдепутатом законів і звичаїв війни. Окрім цього, завершено досудове розслідування у провадженні за фактами сприяння діяльності терористичним організаціям "Л/ДНР".

В ОГП зауважили, що інституціям та уповноваженим особам ЄС була передана інформація, необхідна для ухвалення рішення про накладення санкцій на активи ексдепутата, включно з яхтою Royal Romance. Тож 27 травня 2024 року ЄС запровадив персональні санкції щодо підозрюваного та його дружини.

Наразі яхта Royal Romance перебуває під арештом на основі безстрокових санкцій — затримана у порту м. Трогір (Хорватія) згідно з рішенням Постійно діючої санкційної групи і не може залишити територію ЄС. Триває спільна робота з українським МЗС та міжнародними партнерами щодо напрацювання механізму її конфіскації та реалізації, - заявили в ОГП.

У відомстві нагадали, що у квітні 2022 року прокурори та слідчі у співпраці з партнерами зі США розшукали цю яхту та здобули докази, що вона належить фігуранту. 23 травня 2022 року Окружний суд м. Спліт (Хорватія) ухвалив рішення про накладення арешту на це судно на максимально можливий строк, передбачений хорватським законодавством, — 2 роки. "Завдяки ефективній співпраці Офісу Генпрокурора з компетентними органами Хорватії яхта утримувалася ще протягом місяця.

Протягом усього терміну арешту ОГП докладав зусиль для розробки механізмів, які б дозволили АРМА реалізувати майно, що перебуває за кордоном. Зокрема, спільно з Кабінетом міністрів у травні 2023 року напрацьовано проєкт змін до відповідних нормативно-правових актів.

Однак... лише 20 березня 2024 року, майже через 2 роки після арешту, АРМА розпочала процедуру реалізації яхти. Розуміючи, що терміни спливають, Офіс генпрокурора ініціював процес арешту цього активу за допомогою санкційних механізмів ЄС з метою недопущення виходу яхти з акваторії Хорватії та для забезпечення можливості її подальшої конфіскації та реалізації, - заявили в ОГП.

Нагадаємо, Ворог нарощує угруповання в Запорізькій області - Сили оборони

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука" Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука"
Україна офіційно зверталася до Youtube, щоб заблокувати там пул так званих "телеканалів Медведчука".
Loading...
Load next