В Іспанії на 18 років засудили чоловіка, який надіслав вибухівку у посольство України

В Іспанії на 18 років засудили чоловіка, який надіслав вибухівку у посольство України

Верховний суд Іспанії засудив до 18 років ув'язнення 74-річного чоловіка, який у 2022 році розсилав пакунки з вибухівкою у державні установи та посольства, зокрема й українське.

Про це повідомляє Reuters.

Суд визнав колишнього державного службовця Помпейо Гонзалеса Паскуаля винним і засудив його до 10 років позбавлення волі за тероризм і ще до восьми років за виготовлення вибухових пристроїв із терористичною метою.

Встановлено, що наприкінці 2022 року Гонзалес Паскуаль відправив шість посилок із саморобною вибухівкою на ім’я прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса, міністра оборони Маргарити Роблес, у посольстві України та США в Мадриді, на військово-повітряну базу та у компанію, що виробляє зброю.

Під час вибуху такої посилки зазнав поранення співробітник служби безпеки української дипмісії. Проте більшість небезпечних посилок знешкоджено.

Гонзалес Паскуаль був затриманий у січні минулого року. У квітні суддя звільнив його під заставу, посилаючись на вік фігуранта і відсутність у нього судимості.

Нині ж суд ухвалив обвинувальний вирок у цій справі.

Гонзалес Паскуаль діяв з метою спричинити великий розлад в іспанському суспільстві, щоб воно чинило тиск на уряди Іспанії та Сполучених Штатів, інші інституції в Іспанії, з метою припинення підтримки України у війні проти Росії, - сказано у рішенні.

Іспанець також має виплатити 1500 євро компенсації постраждалому співробітнику українського посольства Миколі Величку.

Суд має винести окреме рішення про ув’язнення пенсіонера.

Засуджений може оскаржити вирок.

Нагадаємо, Німецькі роботодавці проти податкових пільг для іноземних кваліфікованих працівників

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Хотіла зробити селфі: в Іспанії загинула українська туристка Хотіла зробити селфі: в Іспанії загинула українська туристка
25-річна дівчина впала зі скелі, коли намагалася зробити "селфі". Рятувальники змогли дістатися до неї, витягнути з води та доправити в порт.
Хотів перекинути мішок з гноєм: біля посольства Білорусі у Києві затримали активіста (фото) Хотів перекинути мішок з гноєм: біля посольства Білорусі у Києві затримали активіста (фото)
У Києві біля огорожі посольства Білорусі затримали активіста Петра Маркелова, який намагався перекинути на територію установи мішок із гноєм.
Loading...
Load next