У ЄС попередили Словаччину про "негайні юридичні дії" в разі ухвалення закону про "іноагентів"

У ЄС попередили Словаччину про "негайні юридичні дії" в разі ухвалення закону про "іноагентів"

Європейська комісія попередила Словаччину, що вона розпочне "негайні юридичні дії", якщо Братислава ухвалить закон, який обмежуватиме діяльність неурядових організацій та медіа, - закон про "іноагентів".

Про це заявила віцепрезидентка Єврокомісії Вера Юрова, інформує Reuters.

Вона розповіла, що відвідувала Братиславу й вела розмову про ініційований урядом законопроєкт, подібний до закону про "іноагентів".

Я була дуже чіткою. Якщо ви підете за угорським прикладом щодо закону про неурядові організації, ми негайно розпочнемо процедуру порушення (законодавства ЄС, – ред.), тому що у нас вже є рішення суду, - підкреслила віцепрезидентка Єврокомісії.

Зазначено, що у 2017 році Угорщина ухвалила відповідний законопроєкт, проте скасувала у 2021 році після його визнання Судом ЄС незаконним.

Уряд Словаччини під керівництвом прем’єр-міністра Роберта Фіцо прийшов до влади минулого року та зіткнувся з критикою з боку опозиції за зміни кримінального кодексу, оновлення суспільного мовника, припинення державної військової допомоги Україні та наближення зовнішньої політики до Росії. Фіцо сказав у заяві після щорічного звіту ЄС про верховенство права, що взяв до відома, - додає інформаційне агентство.

Нагадаємо, Президент підписав закон про створення "клубу білого бізнесу"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next