У Литві розробляють план масової евакуації населення

У Литві розробляють план масової евакуації населення

Міністр внутрішніх справ Аґне Білотайте обговорила масову евакуацію населення в разі воєнного сценарію з представниками міністерств оборони і транспорту, Національного центру кризового управління та інших зацікавлених установ.

Про це повідомляє литовський мовник LRT.

За словами Білотайте, в рамках підготовки до евакуації жителів узгоджено обов'язки та завдання різних відомств, а від місцевих самоврядувань наразі очікують конкретних даних щодо можливостей і потреб.

Раніше, на початку липня, МВС країни надіслало самоврядуванням запит щодо евакуації в письмовій формі та попросило їх за півтора місяця оцінити можливості та необхідність її реалізації. Зокрема подати кількість мешканців, яких планують евакуювати, за категоріями; евакуаційні маршрути, транспорт і наявні договори на його використання; необхідну кількість осіб для проведення евакуації; фінансування, якого бракує.

За даними МВС, зібрані дані мають бути включені до плану евакуації. У його розробці Литва спирається на приклад країн Північної Європи, у яких є плани евакуації як для воєнного часу, так і для мирного.

Після завершення підготовки плану евакуації нова редакція опису порядку організації евакуації жителів буде затверджена постановою уряду.

План також буде випробуваний під час навчань із цивільної оборони на державному рівні. Раніше було оголошено, що восени відбудуться загальнонаціональні навчання з евакуації.

Нагадаємо, Клименко про вбивство Ірини Фаріон: Затриманий готувався як мінімум два місяці

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Фейк: у Маріуполі окупанти оголошують, єдина можливість евакуюватися - до Росії Фейк: у Маріуполі окупанти оголошують, єдина можливість евакуюватися - до Росії
Евакуація з Маріуполя і надалі відбувається у Запоріжжя.
Пушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО (відео) Пушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО (відео)
Крім того, стало відомо, що з ОРДЛО евакуювали уже понад 6 тисяч громадян.
Loading...
Load next