Цьогоріч F-16 застосують на полі бою

Цьогоріч F-16 застосують на полі бою

Українська дипломатія у Сполучених Штатах Америки працює над збільшенням кількості тренувань пілотів на винищувачах F-16 та підготовкою персоналу з підтримки літаків.

Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, коментуючи питання журналіста про те, що з пакета військової допомоги, оголошеного США, Україні можуть передати найближчим часом.

2024 рік – це рік, в якому ця спроможність (літаки F-16 - ред.) буде у нас, і її застосують на полі бою. Зараз ми працюємо над стрімким збільшенням кількості тренувань, збільшенням кількості підготовки підтримуючого персоналу і, звичайно, над наближенням постачання літаків, - сказала Маркарова.

Посадовиця запевнила, що "найближчі місяці покажуть серйозне збільшення" постачання зброї на фронт та ППО для захисту українських міст. Зокрема, дипломати працюють над передачею Україні артилерійських снарядів.

Важливою також є протиповітряна допомога. Це й питання додаткових установок, які вже почали заходити: було оголошення про той Patriot, який з Німеччини до нас потрапив. Ми працюємо над додатковими п'ятьма системами, які будуть заходити. Також системи, які були замовлені попередньо - NASAMS та інші - ми вже найближчим часом побачимо на службі у наших військах, - додала Маркарова.

Нагадаємо, У Резерв+ відтепер доступний статус бронювання

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next