У Франції не виключають іноземної причетності до диверсії на залізниці

У Франції не виключають іноземної причетності до диверсії на залізниці

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін заявив у суботу, що не може виключати причетність іноземних держав до диверсії та саботажу на залізниці напередодні відкриття Олімпіади.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на телеканал France 2.

Хто несе відповідальність? Або це відбувалося зсередини, або це був наказ з-за кордну, ще надто рано говорити, - підкреслив Дарманін.

Він додав, що було виявлено певну кількість елементів, які допоможуть досить швидко визначити відповідальних за інциденти на залізниці.

У п’ятницю два джерела у службах безпеки повідомили, що спочатку підозри були спрямовані на лівих бойовиків або екоактивістів, однак жодних доказів їхньої причетності поки немає.

Як поінформували у Національній компанії французьких залізниць (SNCF), внаслідок диверсій була пошкоджена залізнична інфраструктура вздовж ліній, які з’єднують Париж із такими містами як Лілль на півночі, Бордо на заході та Страсбург на сході. Ще один напад на залізничну лінію сполученням «Париж - Марсель» вдалося попередити.

26 липня 100 тисяч людей не змогли сісти на свої поїзди, а ще 150 тисяч осіб зіткнулися із затримками, однак врешті-решт дісталися до місць призначення, сказав міністр транспорту Франції Патріс Вергріт.

Він зауважив, що рух поїздів на високошвидкісних залізничній мережі Франції має відновитися до понеділка.

Нагадаємо, Фіцо запропонував Шмигалю «технічне рішення» щодо транзиту нафти російського «Лукойлу»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next